[alsa-devel] No sound with nVidia Corporation MCP79 High Definition Audio (rev b1) (Macbook Pro 5, 5)

Andreas Nüßlein nutz at unfoog.de
Wed Jul 1 17:00:42 CEST 2009

so i tried to find some information in OS X and after a while i stumbled upon a 
document "Info.plist", to which i was pointed by OS X's build-in hardware 
info-utility, somehwere in /System/Library/Extensions/AppleHDA.kext/....  


also some information right out of the apple tool, eventhough i don't think 
that it's worth anything:
Intel High Definition Audio:                                                                         
  Device ID:    0x10DECB79
  Audio ID:     77        
  Available Devices:      
  Connection:   Combo     
  Connection:   Internal  
  Line In:                
  Connection:   Combo     
  Internal Microphone:    
  Connection:   Internal  
  S/P-DIF Out:            
  Connection:   Combo     
  External Microphone:    
  Connection:   Combo   

On Tuesday 30 June 2009 07:58:17 Takashi Iwai wrote:
> At Mon, 29 Jun 2009 16:04:06 -0600,
> Sean Burke wrote:
> > A quick google shows that the vendor ID is Cirrus Logic. The Boot Camp
> > driver set does include installers for Cirrus audio cards. I don't have
> > Windows installed on here, so I can't check to see if it is indeed the
> > Cirrus drivers that get installed. What can be done to facilitate the
> > implementation of this codec?
> I guess it's CS4206 codec.  CS4207 has a different id.

out of the Info.plist:
<string>Cirrus Logic CS4206</string>                          

so again: if i can, i'd love to help.

thanks a lot

More information about the Alsa-devel mailing list