[alsa-devel] No Sound - X-Fi CA0110 IBG - Ubuntu 910 with Kernel 2.6.31-6

David Favor david at davidfavor.com
Sun Aug 23 18:06:16 CEST 2009

root at home1:~# uname -r

root at home1:~# aplay -l
**** List of PLAYBACK Hardware Devices ****
card 0: Generic [HD-Audio Generic], device 0: CA0110 Analog [CA0110 Analog]
   Subdevices: 0/1
   Subdevice #0: subdevice #0
card 0: Generic [HD-Audio Generic], device 1: CA0110 Digital [CA0110 Digital]
   Subdevices: 1/1
   Subdevice #0: subdevice #0

root at home1:~# cat /proc/asound/version
Advanced Linux Sound Architecture Driver Version 1.0.20.

root at home1:~# cat /proc/asound/card0/codec#1
Codec: Creative CA0110-IBG
Address: 1
Function Id: 0x1
Vendor Id: 0x1102000a
Subsystem Id: 0x11021007
Revision Id: 0x100000
No Modem Function Group found
Default PCM:
Default Amp-In caps: N/A
Default Amp-Out caps: N/A
GPIO: io=255, o=255, i=255, unsolicited=1, wake=1

root at home1:~# lsmod | grep snd
snd_hda_codec_ca0110     7868  1
snd_hda_intel          26600  6
snd_hda_codec          69276  2 snd_hda_codec_ca0110,snd_hda_intel
snd_pcm                75360  4 snd_hda_intel,snd_hda_codec
snd_timer              22244  1 snd_pcm
snd                    59204  15 snd_hda_codec_ca0110,snd_hda_intel,snd_hda_codec,snd_pcm,snd_timer
soundcore               7264  1 snd
snd_page_alloc          9156  2 snd_hda_intel,snd_pcm

root at home1:~# lspci -vvnn
0d:00.0 Audio device [0403]: Creative Labs [SB X-Fi Xtreme Audio] CA0110-IBG [1102:0009]
	Subsystem: Creative Labs Device [1102:0018]
	Control: I/O- Mem+ BusMaster+ SpecCycle- MemWINV- VGASnoop- ParErr- Stepping- SERR+ FastB2B- DisINTx-
	Status: Cap+ 66MHz- UDF- FastB2B+ ParErr- DEVSEL=medium >TAbort- <TAbort- <MAbort- >SERR- <PERR- INTx-
	Latency: 64 (500ns min, 5000ns max)
	Interrupt: pin A routed to IRQ 26
	Region 0: Memory at fbefc000 (32-bit, non-prefetchable) [size=16K]
	Capabilities: [dc] Power Management version 3
		Flags: PMEClk- DSI+ D1+ D2+ AuxCurrent=0mA PME(D0-,D1-,D2-,D3hot-,D3cold-)
		Status: D0 PME-Enable- DSel=0 DScale=0 PME-
	Kernel driver in use: HDA Intel
	Kernel modules: snd-hda-intel

I find no mention anywhere of anyone getting this card to work.

Someone let me know if you have a working card or if I should toss this one.


More information about the Alsa-devel mailing list