[alsa-devel] Steps get aplay and arecord working on an embedded board

Pharaoh . pharaoh137 at gmail.com
Fri Jun 22 13:36:07 CEST 2007

Thanks Nobin, but I have few queries:

1. /proc/asound is as expected.
2. I have set my default mixer settings in driver itself, so can I
bypass setting them once gain through mixer interface? Can I not use
mixer interface currently?
3. What does alsa.conf do? What about .asoundrc ? I am not familier
with these things and don't know how should I set them up if needed.
4. Basically, I have just configured and compiled the alsa-lib and
utils and got them on the board.

5.When I use aplay directly then it just hangs at the very first step
i.e. hangs after execv(aplay), strace showed it.

On 6/22/07, Nobin Mathew <nobin.mathew at gmail.com> wrote:
> First check the /proc/asound to see it is as expected.
> Then use amixer to  set the setting
> like enable playback/capture and set the volume etc.
> Now use aplay or arecord
> aplay/arecord --help will give more information
> Nobin
> On 6/22/07, Pharaoh . <pharaoh137 at gmail.com> wrote:
> > Hi
> > I have to test my audio driver on an omap based board. I have got the lib
> and
> > utils on my board but dont know the exact steps to follow for using aplay
> etc.
> >
> > Can anyone point me to relevant documentation? Couldn't find any. Or just
> brief
> > outline about the steops to follow would be great help.
> >
> > -pharaoh
> > _______________________________________________
> > Alsa-devel mailing list
> > Alsa-devel at alsa-project.org
> > http://mailman.alsa-project.org/mailman/listinfo/alsa-devel
> >

More information about the Alsa-devel mailing list