[alsa-devel] snd_hda_intel: wrong mixer controls

Paul Menzel paulepanter at users.sourceforge.net
Sun Jun 12 13:07:33 CEST 2011

Dear Donn,

Am Samstag, den 11.06.2011, 21:10 -0500 schrieb Donn Washburn:

> This MB is a ASUS M4A87TD and a VIA VT1818 High Definition Audio 8 
> channel CODEC which supports192Khz and 24bit BD Lossless Sound
> I have a problem with a new motherboard and openSuSE's 11.4 version of 
> alsa (alsa-  The sound is very good however, all of 
> the mixers may be the problem.  The problem is that the pots of a mixer 
> are all coming up incorrect.  Like the Line In is showing up as Mic 1 
> and Master does work at all.

does *not*?

> I am including the output of hwinfo --sound to show modules are mount


> Sorry about the length of this sound file
> I do hope this may offer an idea.  Is there a better module to try.
> Or is this all a KDE Kmix (one pot only) or gmixer (about 5 pots) problem.

please attach *and* upload the output of `alsa-info.sh` [1].

Furthermore you should submit a bug report to the Novell bugs database



[1] http://www.alsa-project.org/main/index.php/Help_To_Debug
[2] http://en.opensuse.org/Bugs
[3] https://bugzilla.novell.com/index.cgi
-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: not available
Type: application/pgp-signature
Size: 198 bytes
Desc: This is a digitally signed message part
Url : http://mailman.alsa-project.org/pipermail/alsa-devel/attachments/20110612/9f97ded1/attachment.sig 

More information about the Alsa-devel mailing list