[alsa-devel] USB midi support for KAOSS pad

Pedro Ferreira ilzogoiby at gmail.com
Thu Jun 24 20:08:31 CEST 2010


Sorry for coming back to this after one month, but my laptop decided
to die and only yesterday I received it back.

So, when I disable usb-audio, mass storage shows the same behavior
(multiple resets), and when I disable mass storage, usb-audio doesn't
even load:

[ 6893.787825] usbcore: deregistering interface driver usb-storage

* i plug the KAOSS pad in *

[ 6914.954294] usb 2-1.1.1: new full speed USB device using ehci_hcd
and address 13

And that's it.
Shouldn't usb-audio work independently of mass storage?

Thanks once again.



On Mon, May 24, 2010 at 11:54 PM, Daniel Mack <daniel at caiaq.de> wrote:
> On Tue, May 25, 2010 at 12:34:03AM +0200, Pedro Ferreira wrote:
>> > And here, the device is disconnected from USB, but I doubt that is
>> > related to the driver stack. The only thing I can currently think of is
>> > that the device draws too much power at this point, and a voltage
>> > brown-out causes the device to reset. Can you try a powered hub, or is
>> > this device powered by an external supply anyway?
>> It's got its own power supply :)
>> > Did you successfully
>> > use it on the _same_ hardware under Windows?
>> Haven't tried... I don't have windows on this machine :/
> Could you try to temporarily disable the snd-usb-audio driver (move the
> module away or build a kernel without support for it) and then see
> whether the mass storage function works stable? And then the other way
> around - disable USB mass storage and try the audio function only.
> Maybe that can give some hint.
> Daniel

More information about the Alsa-devel mailing list