[alsa-devel] poor sound from ALC 850/880 in alsa 1.0.21 and 1.0.23

Colin Kincaid Williams discord at uw.edu
Wed Dec 1 05:46:30 CET 2010

I selected node 0x0c in  hdaanalyzer and see audio mixer [OxOb] in the
Connection list, but I cannot select the radio button.

On Sun, Nov 28, 2010 at 11:40 PM, Raymond Yau
<superquad.vortex2 at gmail.com> wrote:
> 2010/11/28 Colin Kincaid Williams <discord at uw.edu>
>> no, the motherboard has 6 plugs, but no digital outputs on the back.
>> Furthermore, I muted the CD channel, the line in was already muted,
>> but I still have crap sound compared to my $20 mp3 player. Something
>> else is wrong!
> Take a look at the block diagram of alc880 datasheet
> does it help when you use hda-analyzer to mute the amp-in value from node
> 0x0b in 0x0c ?
> Node 0x0c [Audio Mixer] wcaps 0x20010f: Stereo Amp-In Amp-Out
>  Control: name="Front Playback Volume", index=0, device=0
>    ControlAmp: chs=3, dir=Out, idx=0, ofs=0
>  Amp-In caps: ofs=0x00, nsteps=0x00, stepsize=0x00, mute=1
>  Amp-In vals:  [0x00 0x00] [0x00 0x00]
>  Amp-Out caps: ofs=0x40, nsteps=0x40, stepsize=0x03, mute=0
>  Amp-Out vals:  [0x33 0x33]
>  Connection: 2
>     0x02 0x0b
> _______________________________________________
> Alsa-devel mailing list
> Alsa-devel at alsa-project.org
> http://mailman.alsa-project.org/mailman/listinfo/alsa-devel
-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: Screenshot.png
Type: image/png
Size: 128282 bytes
Desc: not available
Url : http://mailman.alsa-project.org/pipermail/alsa-devel/attachments/20101130/89bb594e/attachment-0001.png 

More information about the Alsa-devel mailing list