[alsa-devel] [Intel-gfx] Problems with HDMI audio on Intel DG45FC motherboard

Wu Fengguang fengguang.wu at intel.com
Tue Oct 27 04:28:57 CET 2009

Hi Shane,

[sorry for late response - I was out traveling]

On Wed, Oct 21, 2009 at 06:43:53AM +0800, Shane W wrote:
> Hey all,
> On Tue, Oct 20, 2009 at 09:26:00AM +0800, Wu Fengguang wrote:
> > It's <= 0.5 second silence from my experience.
> Correct.
> > HDMI codec/sink seem to take some time to response to the output
> > enable and new infoframe, so there are some delay. I've moved the HDMI
> > output enable command to module load time, this helps. The infoframe
> > is in theory created in run time based on the format of _each_ new
> > audio stream, so infoframe transmission has to be started/stopped
> > for each track..
> I know this has come up before but can't we not start/stop
> the infoframe if the sample format on the new track is the
> same as the old. I mean playing an album, you're gonna get
> 44100, 2ch s16le 95% of the time so that would atleast
> cause the problem to appear much less.

Yeah, this is worth trying. The attached (combined) patch have bits to
do sticky infoframe. However my tests show that it didn't improve the
0.5s delay..


-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: hdmi-intel.patch
Type: text/x-diff
Size: 24420 bytes
Desc: not available
Url : http://mailman.alsa-project.org/pipermail/alsa-devel/attachments/20091027/41853246/attachment-0001.bin 

More information about the Alsa-devel mailing list