[alsa-devel] ALC889A (Gigabyte EX58-UD5) pin support

Jo Shields directhex at apebox.org
Fri Mar 6 03:18:49 CET 2009

On Fri, 2009-03-06 at 01:19 +0000, Jo Shields wrote:
> I've got a pretty new Gigabyte board, using snd-hda-intel and an ALC889A
> chip. Whilst the chip seems to be detected fine, I have no functional
> audio out - no sound on any of the ports.
> dmesg shows that ALSA has no idea about the specific model:
> HDA Intel 0000:00:1b.0: PCI INT A -> GSI 22 (level, low) -> IRQ 22
> hda_codec: Unknown model for ALC883, trying auto-probe from BIOS...
> If I'm reading the source correctly, the default pin layout is
> 3stack-digout. I tried 6stack-digout, but it didn't help.
> Linked is output from the diagnostic script:
> http://www.alsa-project.org/db/?f=3938bc16481f549203e373e303c4b1c1dfb303dd
> I'm happy enough to try things out in an effort to get the onboard sound
> to behave

Scratch that - it seems to have decided to start working after I messed
with some of the switches. Oddly, it's identical to one time when it was
merely popping and clicking (plugging something into the front-panel
audio helped, but the fix seems to hold between cold-boots)
-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: not available
Type: application/pgp-signature
Size: 197 bytes
Desc: This is a digitally signed message part
Url : http://mailman.alsa-project.org/pipermail/alsa-devel/attachments/20090306/d488d56a/attachment-0001.sig 

More information about the Alsa-devel mailing list