[alsa-devel] SB X-Fi driver fixes (Re: Testers wanted: New SB X-Fi driver)

Gernot Kohlhaas gernot.kohlhaas at googlemail.com
Mon Jun 8 20:21:59 CEST 2009


Works like a charme, except for some crashes I had...
Three crashes two days ago (in audacious) and two in xmms.
Sound keeps looping (a few ms) and my whole system is totally frozen.
After that I can't find any usable output in my log-files (no output
from the crash at all).

I'll play around a bit and see if I can crash it again.

Anything I should try/look for?

BTW: Is there any way to achive Low Pass Filtering with "on-board"
ATM I am using a ladspa plugin that I specified in my .asoundrc.

Kernel: 2.6.29-gentoo-r5 x86_64

lspci -vv
05:00.0 Multimedia audio controller: Creative Labs SB X-Fi
        Subsystem: Creative Labs X-Fi XtremeGamer FATAL1TY PRO
        Control: I/O+ Mem+ BusMaster+ SpecCycle- MemWINV- VGASnoop-
ParErr- Stepping- SERR- FastB2B- DisINTx-
        Status: Cap+ 66MHz- UDF- FastB2B- ParErr- DEVSEL=medium >TAbort-
<TAbort- <MAbort- >SERR- <PERR- INTx-
        Latency: 64 (1000ns min, 1250ns max), Cache Line Size: 32 bytes
        Interrupt: pin A routed to IRQ 16
        Region 0: I/O ports at ec00 [size=32]
        Region 1: Memory at fea00000 (64-bit, non-prefetchable) [size=2M]
        Region 3: Memory at f8000000 (64-bit, non-prefetchable) [size=64M]
        Capabilities: [40] Power Management version 2
                Flags: PMEClk- DSI+ D1+ D2+ AuxCurrent=0mA
                Status: D0 PME-Enable- DSel=0 DScale=0 PME-
        Capabilities: [50] Message Signalled Interrupts: Mask- 64bit+
Count=1/1 Enable-
                Address: 0000000000000000  Data: 0000
        Kernel driver in use: SB-XFi
        Kernel modules: snd-ctxfi

SB-XFi 0000:05:00.0: PCI INT A -> GSI 16 (level, low) -> IRQ 16
Key ID: 0x4C0B2250
Key: http://home.arcor.de/mr_maniac/ANDERES/public.gpg

More information about the Alsa-devel mailing list