[alsa-devel] 15 April unstable does not handle wave-in

Susan Cragin susancragin at earthlink.net
Wed Apr 15 18:17:37 CEST 2009


>> >At Wed, 15 Apr 2009 07:22:08 -0400 (GMT-04:00),
>> >Susan Cragin wrote:
>> >> 
>> >> I just downloaded and installed the unstable snapshot 15-April 9:55. 
>> >> Both my sound cards are shown by asoundconf, but neither works. The wave-in wave-out is still not recognized. 
>> >
>> >I suppose you are referring to CA0110?  Could you elaborate?
>> >
>> >The ca0110 codec support itself has no big change.  The last one was
>> >in Feb. 18.  The rest is either HD-audio core or PCM core.  But these
>> >have little to do with the probing...
>> >
>> >
>> >Takashi
>> Please excuse my technical ignorance. Here is everything I know. 
>> My hda-intel card is also not being recognized after installing alsa-driver-unstable. The only thing that works is my usb microphone. 
>> I think that the program is not giving the instruction to have
>> modules inserted on bootup.  
>> I have attached sample modprobe, aplay, asoundconf, modules,
>> alsa-base.conf 
>Check /proc/asound/version.  Is it the latest one?
>> $ modprobe snd-card-hda-intel
>modprobe snd-hda-intel

$ sudo cat /proc/asound/version
Advanced Linux Sound Architecture Driver Version 1.0.19.
Compiled on Apr 15 2009 for kernel 2.6.28-11-generic (SMP).
susan at ubuntu:~$ modprobe snd-hda-intel
WARNING: All config files need .conf: /etc/modprobe.d/oss-compat, it will be ignored in a future release.
susan at ubuntu:~$ 

More information about the Alsa-devel mailing list