[alsa-devel] Bugs on aspire one A150

Maxim Levitsky maximlevitsky at gmail.com
Mon Nov 10 22:33:57 CET 2008

Bob Copeland wrote:
> On Fri, Nov 7, 2008 at 10:26 PM, Maxim Levitsky <maximlevitsky at gmail.com> wrote:
>> ** 2 - wireless: not to mention the fact that ath5k wasn't installed by
>> default in ubuntu...
>> wireless more or less works, but kernel log is full of backtraces.
> As you've seen, these should at least be gone now...
>> Was able to connect to my WPA2 access point.
>> Sometimes wireless fails completely, especially after suspend to ram.
> Did you get noise calibration failures in dmesg at this point?  Felix posted
> a patch recently that handles them better.
Yep, but they seems to be gone in latest -git too.
Wireless work fine now, it seems like my iwl3945.

>> Advanced features like monitor/injection work, but when I changed the card's
>> mac address it stopped working.
>> I also noticed that if I then start airodump, then wireless works with new
>> mac.
Why it doesn't accept new mac?, can this be fixed?

>> ** 4 - wireless led doesn't work.
>> ath5k devs, can you fix this?
> Currently all the LED code we have in there is for setting a particular gpio
> for particular laptops (and they differ between models).  We only have quirks
> for IBM and HP, none for Acer.  Also, the legacy-hal seems to have a different
> strategy for 2425 chips.  I can try to hack up some code for you to test.

I have seen on the web that madwifi did support the led with some gpio settings

sysctl -w dev.wifi0.ledpin=3
sysctl -w dev.wifi0.softled=1

from https://help.ubuntu.com/community/AspireOne

Best regards,
	Maxim Levitsky

More information about the Alsa-devel mailing list