[alsa-devel] ALSA Debugging

Vinod Koul vinod.koul at gmail.com
Mon Mar 24 04:22:15 CET 2008

Thanks Tobin,
Checked snd-intel8x0 is loaded.

Did rmmod and tried to insert with my compiled driver from my sources gives
an error: "error inserting 'snd-intel8x0.ko' : -1 Invalid module format"

Checked from Yast, my sound card is 82801G AC'97, driver snd-intel8x0


On Fri, Mar 21, 2008 at 9:45 PM, Tobin Davis <tdavis at dsl-only.net> wrote:

>  First, verify that you are working with the correct driver.  lsmod will
> tell you which sound drivers are loaded.  If this is a newer system, you're
> probably using the snd-hda-intel driver, which is a whole lot different.
> Tobin
> On Fri, 2008-03-21 at 20:45 +0530, Vinod Koul wrote:
> Hello,I am new to ALSA and Linux. I was trying to understand the ALSAarchitecture.
> I have Linux Box with Intel sound card. with Suse 10.1 on it.I launched the audio player (Real player) and audio plays fine.
> Then, I built the kernel and installed it. I put some printk's in intel8x0.candcontrol.c. (could see the my code was complied)Even though I changed volume muted etc couldn't see any of my printk indmesg. One default printk in intel8x0.c was there, so I have put my printbefore that line as well, but couldn't see anything.
> Apologies If my problem is very basic. I read on forums that best way tolearn is to put printk's.
> Can anyone help me with where I am doing incorrectly, Am I supposed to do itthis way or some other way?
> Thanks in advance-Vinod
> _______________________________________________Alsa-devel mailing listAlsa-devel at alsa-project.orghttp://mailman.alsa-project.org/mailman/listinfo/alsa-devel
>   -- Tobin Davis
> The man on tops walks a lonely street; the "chain" of command is often a noose.

More information about the Alsa-devel mailing list