[alsa-devel] [regression] 2.6.25-rc4 snd-es18xx broken on Alpha

Rene Herman rene.herman at keyaccess.nl
Mon Mar 10 16:08:41 CET 2008

On 09-03-08 16:34, Ivan Kokshaysky wrote:

> On Fri, Mar 07, 2008 at 09:58:28PM -0600, Bob Tracy wrote:
>> (1) Using the sox-based "play" command to play a short ".wav" file
>>     results in the file being played approx. 1.5 times, i.e., it plays
>>     all the way through, then restarts from the beginning and quits
>>     somewhere in the middle of the second playback.  At least the
>>     sound doesn't seem distorted...
>> (2) Using "mpg123" results in silence at first, then after about 30
>>     seconds, a tight loop of random repeating sound (doesn't sound like
>>     part of the mp3 file, but it's probably derived from it :-)) until
>>     the process is forcibly killed.
> Sounds like a DMA screwup. However, I'm pretty sure that it's not a
> generic ALSA problem with ISA DMA, as my good old GUS MAX still works
> perfectly on lx164 (machine that is very similar to your miata) as
> I checked yesterday with patched 2.6.25-rc4. :-)
>> I have to hit <ctrl>C twice to interrupt playback.
>> /proc/asound/cards looks normal:
>>  0 [ES1888         ]: ES1888 - ESS AudioDrive ES1888
>>                       ESS AudioDrive ES1888 at 0x220, irq 5, dma1 1, dma2 5
> I wonder if it still works on x86 - perhaps you ought to ask ALSA folks.
> I'll search my machine room next week - I recall that there were a dozen
> of old ISA soundcards, maybe there is some es18xx stuff, but chances
> are slim...

Missed the original mssage, adding alsa-devel. I have a few dozen es18xx's 
cards but no Alpha's. Am compiling a 2.6.25-rc4 onto an x86 test box now.


More information about the Alsa-devel mailing list