[alsa-devel] intel-hd on an intel G33 motherboard

De Fuuss fuuss at hotmail.com
Sun Jan 13 19:06:29 CET 2008

Following your advice, I tested per channel output. Using either 6stack-dig or 6stack-hp, I get noise from Front Left and Right jacks, using speaker-test (X=1 and 2) but not on any other channels.


> Date: Sun, 13 Jan 2008 01:01:50 -0200
> From: cmatsuoka at gmail.com
> To: fuuss at hotmail.com
> CC: zhe.jiang at intel.com; alsa-devel at alsa-project.org
> Subject: Re: [alsa-devel] intel-hd on an intel G33 motherboard
> 2008/1/12 De Fuuss :
>> I get the uneasy feeling that something is messed up with this board. Anyway, for completeness' sake, I attached the results of amixer contents, cat /proc/asound/card0/codec#0 and dmesg for the module loaded as 6stack-dig. I have to try 6stack-hp again to confirm if I get something there.
> I fixed the Inspiron output, and I'm adding the SG33G5M codec to the
> codecgraph codecs collection (git repository at
> http://helllabs.org/git/codecgraph.git). If nodes 0x14, 0x15, 0x16 and
> 0x17 are the front, rear, clfe and side connectors in the back panel,
> 6stack-hp should work (at least for the outputs). You can test the
> outputs using "speaker-test -Dplug:surround71 -c8 -sX" (where X varies
> from 1 to 8) and a pair of headphones.
> _______________________________________________
> Alsa-devel mailing list
> Alsa-devel at alsa-project.org
> http://mailman.alsa-project.org/mailman/listinfo/alsa-devel

Express yourself instantly with MSN Messenger! Download today it's FREE!

More information about the Alsa-devel mailing list