[alsa-devel] intel-hd on an intel G33 motherboard

De Fuuss fuuss at hotmail.com
Thu Jan 10 17:15:04 CET 2008


What do you mean by "isn't quite good"? I only get sound via the headphone jacks, all other jacks are silent. I'm asking because maybe DELL did something right and you are slightly more lucky than me? I have a SG33G5M Shuttle XPC barebone, and maybe something was soldiered differently.



> Date: Thu, 10 Jan 2008 10:17:39 -0200
> From: cmatsuoka at gmail.com
> To: fuuss at hotmail.com
> CC: alsa-devel at alsa-project.org
> Subject: Re: [alsa-devel] intel-hd on an intel G33 motherboard
> On Dec 26, 2007 4:42 PM, De Fuuss  wrote:
>> Maybe I'm missing something, but I've failed to get even the slightest noise out of the onboard sound card from a Intel G33 motherboard. I tried the alsa drivers from the alsa-driver-1.0.15 package as well as the the alsa drivers provided by kernel 2.6.23 (built as modules), to no avail.
>> The sound chip is identified as a Intel HDA / Realtek ALC888 on the Intel G33 ICH9 motherboard.
> I'm using a Dell Inspiron 530 with a G33 chipset, and I can confirm
> that the sound output isn't quite good. The Inspiron possibly needs a
> specific quirk to get the 5.1 output right, and even in 2ch mode the
> pin assignment is strange.
> _______________________________________________
> Alsa-devel mailing list
> Alsa-devel at alsa-project.org
> http://mailman.alsa-project.org/mailman/listinfo/alsa-devel

Express yourself instantly with MSN Messenger! Download today it's FREE!

More information about the Alsa-devel mailing list