[alsa-devel] WM9712 Not Giving output

Nitin Mahajan nitinm76 at yahoo.com
Sat Aug 2 11:46:17 CEST 2008

-- On Sat, 2/8/08, Mark Brown <broonie at opensource.wolfsonmicro.com> wrote:

> From: Mark Brown <broonie at opensource.wolfsonmicro.com>
> Subject: Re: [alsa-devel] WM9712 Not Giving output
> To: "Nitin Mahajan" <nitinm76 at yahoo.com>
> Cc: "Marek Vasut" <marek.vasut at gmail.com>, alsa-devel at alsa-project.org
> Date: Saturday, 2 August, 2008, 12:07 AM
> On Fri, Aug 01, 2008 at 11:26:36AM -0700, Nitin Mahajan
> wrote:
> > > yea, and you should see alsa warning about it in
> kernel log
> > > as well.
> > Do you mean in dmesg?
> > Unfortunately I don't have hardware with me now to
> test. I shall do it tommorow morning.
> Yes, but you won't see that log message with the older
> kernel you are
> using unless you have also backported ASoC from the current
> kernel (but
> if you've done that I'd have expected you'd
> have backported a current
> version with the patch in question already applied).

I checked the mixer configuration.The registers 0x18h and 0x04h were mute at the time of initiating DMA for playback.

I did set both registers with 0x7fff. From mixer point of view, If I am using an headphone, are these registers enough? I am still not able to hear anything.

> _______________________________________________
> Alsa-devel mailing list
> Alsa-devel at alsa-project.org
> http://mailman.alsa-project.org/mailman/listinfo/alsa-devel

Send instant messages to your online friends http://uk.messenger.yahoo.com 

More information about the Alsa-devel mailing list