[alsa-devel] hda-intel: no soundcard with current linus' git tree

Jan-Simon Möller dl9pf at gmx.de
Fri Oct 19 12:46:34 CEST 2007

Am Freitag 19 Oktober 2007 07:05:54 schrieb Takashi Iwai:
> Try model=fujitsu or model=laptop.  This will activate the
> auto-muting.

model=laptop worked, model=fujitsu did not.

> If it works, let me know the PCI SSID (from the output of lspci -vv).

I did already, here's the copy:

00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) HD Audio 
Controller (rev 03)
        Subsystem: Fujitsu Siemens Computer GmbH Unknown device 110e
        Control: I/O- Mem+ BusMaster+ SpecCycle- MemWINV- VGASnoop- ParErr- 
Stepping- SERR+ FastB2B-
        Status: Cap+ 66MHz- UDF- FastB2B- ParErr- DEVSEL=fast >TAbort- 
<TAbort- <MAbort- >SERR- <PERR-
        Latency: 0, Cache Line Size: 64 bytes
        Interrupt: pin A routed to IRQ 22
        Region 0: Memory at fc400000 (64-bit, non-prefetchable) [size=16K]
        Capabilities: [50] Power Management version 2
                Flags: PMEClk- DSI- D1- D2- AuxCurrent=55mA 
                Status: D0 PME-Enable- DSel=0 DScale=0 PME-
        Capabilities: [60] Message Signalled Interrupts: Mask- 64bit+ 
Queue=0/0 Enable-
                Address: 0000000000000000  Data: 0000
        Capabilities: [70] Express Unknown type IRQ 0
                Device: Supported: MaxPayload 128 bytes, PhantFunc 0, ExtTag-
                Device: Latency L0s <64ns, L1 <1us
                Device: Errors: Correctable- Non-Fatal- Fatal- Unsupported-
                Device: RlxdOrd- ExtTag- PhantFunc- AuxPwr- NoSnoop+
                Device: MaxPayload 128 bytes, MaxReadReq 128 bytes
                Link: Supported Speed unknown, Width x0, ASPM unknown, Port 0
                Link: Latency L0s <64ns, L1 <1us
                Link: ASPM Disabled CommClk- ExtSynch-
                Link: Speed unknown, Width x0
        Capabilities: [100] Virtual Channel
        Capabilities: [130] Unknown (5)

Model name is FSC Esprimo Mobile Edition9 V5505 T7300, details here:

Thanks again, great work! I patched my 10.3 default kernel and it works 
also :D . Linux is great - have phun !

Best regards
Jan-Simon Möller

More information about the Alsa-devel mailing list