Difference between revisions of "Matrix Talk:Vendor-Intel"

From AlsaProject
Jump to: navigation, search
(No sound from laptop speakers)
 
(One intermediate revision by one user not shown)
Line 39: Line 39:
  
 
Menollo
 
Menollo
 +
 +
== I have also the same ==
 +
 +
See my http://www.alsa-project.org/main/index.php/Special:Confirmemail/218e8aa792a84f9d664b49ce669c297b
 +
No sound under Debian Lenny and UBUNTU 9.04 for Intel Audio device 82881JI (ICH10 Family) in Dell Studio 540
 +
 +
I hope someone can help.
 +
 +
== No sound from laptop speakers ==
 +
 +
Hi all,
 +
 +
I am getting sound from my laptops subwoofer, but not from speakers (left and right). My laptop model is Lenovo 3000 Y410.
 +
I am using Ubuntu 10.04.
 +
 +
The Output of 'lspci -v | less' is:
 +
 +
 +
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) HD Audio Controller (rev 03)
 +
        Subsystem: Lenovo Device 384e
 +
        Flags: bus master, fast devsel, latency 0, IRQ 30
 +
        Memory at f8300000 (64-bit, non-prefetchable) [size=16K]
 +
        Capabilities: <access denied>
 +
        Kernel driver in use: HDA Intel
 +
        Kernel modules: snd-hda-intel
 +
 +
Please do the needful.
 +
 +
Thanks in Advance.
 +
 +
Regards,
 +
Voisalfuth

Latest revision as of 06:38, 21 May 2010

Hi I am having massive problems trying to active sound on my MEDION Notebook (MD 96658)

After following the instructions @ https://help.ubuntu.com/community/SoundTroubleshooting I have discovered that my sound card is not supported The sound card in question is

00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) HD Audio Controller

(rev 03)
       Subsystem: Mitac Device 8227
       Flags: bus master, fast devsel, latency 0, IRQ 22
       Memory at fc200000 (64-bit, non-prefetchable) [size=16K]
       Capabilities: <access denied>
       Kernel driver in use: HDA Intel
       Kernel modules: snd-hda-intel

Could you be of any help to me?

Thanks, Longshoreman ';^)>

[edit] Menollo - intel mainboard no sound

I've the same problem with an intel mainboard: http://www.alsa-project.org/db/?f=3edda8c610dc10b8327412aa17e6deabcd0e082d

lspci -vnn:

00:1b.0 Audio device [0403]: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) HD Audio Controller [8086:284b] (rev 02)
    Subsystem: Intel Corporation Device [8086:2503]
    Flags: fast devsel, IRQ 22
    Memory at 90220000 (64-bit, non-prefetchable) [size=16K]
    Capabilities: [50] Power Management version 2
    Capabilities: [60] Message Signalled Interrupts: Mask- 64bit+ Queue=0/0 Enable-
    Capabilities: [70] Express Root Complex Integrated Endpoint, MSI 00
    Capabilities: [100] Virtual Channel <?>
    Capabilities: [130] Root Complex Link <?>
    Kernel modules: snd-hda-intel

aplay -l

aplay: device_list:217: no soundcards found...

Menollo

[edit] I have also the same

See my http://www.alsa-project.org/main/index.php/Special:Confirmemail/218e8aa792a84f9d664b49ce669c297b No sound under Debian Lenny and UBUNTU 9.04 for Intel Audio device 82881JI (ICH10 Family) in Dell Studio 540

I hope someone can help.

[edit] No sound from laptop speakers

Hi all,

I am getting sound from my laptops subwoofer, but not from speakers (left and right). My laptop model is Lenovo 3000 Y410. I am using Ubuntu 10.04.

The Output of 'lspci -v | less' is:


00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) HD Audio Controller (rev 03)

       Subsystem: Lenovo Device 384e
       Flags: bus master, fast devsel, latency 0, IRQ 30
       Memory at f8300000 (64-bit, non-prefetchable) [size=16K]
       Capabilities: <access denied>
       Kernel driver in use: HDA Intel
       Kernel modules: snd-hda-intel

Please do the needful.

Thanks in Advance.

Regards, Voisalfuth

Custom Search
Personal tools
Namespaces

Variants
Actions
Navigation
wiki
Toolbox